Ракета срещу градушки падна върху къща в старозагорското село Остра могила, проби покрива и се заби на сантиметри от леглото на спяща старица. По чудо 91-годишната Стефка Бонева е останала невредима, минути преди ракетата да падне на пода там е седял синът й Марин, съобщава "Стандарт".

Противоградна ракета е била изстреляна към 02,20 часа на 2 юни от полигон за борба с градушките в землището на старозагорското село Петрово.Само в петък от полигона са били изстреляни над 250 ракети. Според посетилите мястото на произшествието експерти дългото около 30 см парче с химикал вътре е част от противоградната ракета Лоза 3 , които се ползват от националната служба за борба с градушките.

Типът Лоза 3 се произвеждат от „Стройпроект“ Е OOД, собственост на Христо Крушарски, който има свои заводи както у нас, така и в Аржентина.

Това е пореден случай на невзривили се в облаците ракети, коментират запознати, миналата седмица такова парче е паднало пред паркиран в краен квартал на Стара Загора автомобил, няколко инцидента имало и в други старозагорски села.