Втори живот живее 40-годишният комбайнер от дупнишкото село Яхиново Красимир Гущеров, след като волтова дъга от 220 000 W удари комбайна му, докато жънел на полето край Мало село в община Бобов дол. С щастлива усмивка ден след преживения кошмар мъжът казва: "Живея втори живот!". Драмата се разиграла в понеделник около 16,00 ч. Красимир Гушеров жънел на блок, през него минавал далекопровод от ТЕЦ "Бобов дол", по който тече 220 000 волта ток. От горещините кабелът се провесил на метри от земята.
"Жънех на два метра от провисналия далекопровод. Изведнъж чух гръм и житото пламна около мен. Отгоре комбайнът гореше. В един момент се оказах заобиколен от огън от всички страни. В този момент животът ми премина като на лента. Сетих се и за едногодишното си дете. Помислих си какво ще стане с него, ако загина в пожара. Извадих късмет, че двигателят на комбайна не загасна, дадох пълна газ и излязох от огнения ад. Спрях,  облян целия в пот, но не от горещината, а от мисълта, че можех да изгоря като факла насред полето. Ако имах помощник и той беше извън комбайна, щеше да стане на пепел. Машината има заземяващо устройство, което прилича на верига. То беше стопено от електрическата искра. Като се посъвзех от шока, оставих комбайна и се прибрах при семейството ми. Ходих да ми баят от страх. Часове наред душата и тялото ми трепереха. Огнената стихия, в която попаднах, беше постоянно пред очите ми", разказа Красимир Гущеров.

Въпреки преживения ужас вчера той беше отново на полето с комбайна, но внимаваше да не доближава увисналите далекопроводи.
Красимир е син на председателя на земеделската коопреация в Яхиново Йордан Гущеров. Той помага на баща си при обработването на земеделските земи. Семеен е, има едногодишно момченце. 

Източник: struma.bg