Полицията на щата Мериленд издаде съобщение за издирване на момче, което вероятно е отвлечено от майка си, предадоха местните медии, съобщава Телеграф.
6-годишният Джордж Ник Хузурис изчезнал на 5 ноември т.г. от дома си в Бел Еър, щата Мериленд. Предполага се, че е отвлечен от майка си Силвия Стоименова Хузурис, която е изгубила родителските права върху детето. Не се дава повече информация по предисторията на отвличането -дали става въпрос за развод, или има друга причина за отнемане на родителските права.
Според полицейския бюлетин 44-годишната Силвия е от България, висока е около 170 см.,  тежи 68 кг. , има кафяви очи и кестенява коса. Семейството на момчето предлолага, че тя може да се опита да избяга от САЩ заедно с малкия Джордж. Той е висок 124 см, тежи 28 кг, има руса коса и сини очи. Като отличителен белег е посочено , че са му паднали двете предни долни зъбчета.
От следствието обясняват, че не са пуснали спешен бюлетин, защото "инцидентът не покрива критериите за установените изисквания". Те включват заплаха за телесни повреди , изтъква телевизия Ей Би Си. Мерилендският център за изчезнали деца е класифицирал случая като отвличане от страна на член на семейството, подчертава в. "Балтимор Екзаминър". /БЛИЦ