34-годишна емигрантка от Ирак започна да ражда на ГКПП Капитан Андреево за ужас на гранични полицаи и митничари, пише в. “24 часа”.
Юсеф Сачет получила болки и околоплодните й води изтекли при проверката на документите на пункта в края на миналата седмица. Майката на 2 дец, на възраст 3 г. и 4 г., пристигнала в автомобил на свой познат от Сирия. Колегите обаче установиха, че пътничката е с фалшив паспорт и виза, и трябвало да бъде задържана, разпитана и върната обратно в Турция, казаха от ръководството на пункта.
 
“Първо помислихме, че жената нарочно шикалкави заради това, че е хваната в нарушение”, разказаха паспортни служители от дежурната смяна. “После обаче започна да стене и да се превива съвсем не на уж. Тогава осъзнахме, че работата е сериозна”.

Двете деца също се уплашили и започнали да пищят. “Добре че линейката дойде възможно най-бързо и я откара в болницата. Иначе трябваше сами да се оправяме с бабуването”, шегуваха се служители от пункта.
"Пациентката роди със секцио, детето е добре, родилката също", уточни шефът на лечебното заведение д-р Димитър Ермов. В журнала момиченцето било записано с името Лана.
След изписването младата майка, бебето и двете деца били откарани със специален транспорт в Агенцията по бежанците в София. /БЛИЦ