25-годишен благоевградчанин получил тежка алергия след ужилване от насекомо по устата. От проявена свръхчувствителност младежът получил оток на лицето и по спешност е приет в реанимация.
Още един спешен случай с ужилена от оса по главата 20-годишна благоевградчанка е обслужен от специалистите в МБАЛ - Благоевград. 

Докато се разхождала, девойката усетила, че на главата й има насекомо, при опита си да го отстрани то се вплело в дългата й коса и я нажилило на няколко места едновременно. След ужилването се образувало зачервяване и отоци, които останали два дни. Едва тогава пострадалата потърсила лекарска помощ.
Лекарите предупреждават, че насекомите стават агресивни в края на лятото, ако сте нахапани на няколко места, съществува опасност от обща токсична реакция. При ужилване в областта на главата, което е най-опасното и болезнено място, е задължително да се потърси лекарска  помощ.

И три пострадали деца по време на игра са обслужени вчера само за един час в спешно отделение.

Сред приетите са две 8-годишни момиченца, едното при падането разцепило веждата си. 10-годишно момче от Кочериново по време на игра контузило крака си на дървен кол, с огромна порезна рана на дясното бедро пострадалото дете е прието в МБАЛ - Благоевград. След лекарския преглед е установено, че има засегната мускулатура, настанено е в болница.