Две запалвания от бежанци са регистрирани на територията, обслужвана от Регионалната дирекция по горите в Бургас. Това каза директорът на институцията инж. Венелин Радков. Той припомни случая с пожара в района на Горско стопанство Малко Търново в местността „Камък”.
„Той беше запален именно от такава група мигранти и който службите успяха да потушат едва на четвъртия ден”, подчерта инж. Радков. Той заяви, че това се оформя като неприятна тенденция, защото освен този пожар, е имало и друго запалване, съобщи "Фокус".

„Между горските стопанства Кости и Малко Търново точно до Резовска река имаше още един случай на запалване от бежанци, но пламъците бяха овладени навреме”, обясни инж. Венелин Радков.

По думите му чужденците са били напалили голяма клада, но благодарение на минаващи наблизо хора, е подаден сигнал към горските служители, които бързо и навременно реагирали. Директорът на РДГ-Бургас допълни, че запалването е регистрирано през месец август, но не е отчетено тъй като не е било извършено в горски територии.