Страховита катастрофа е станала тази вечер край Враца. Човек е загинал, след като газова бутилка на кола се взривила след челен удар.

Инцидентът е станал преди минути на пътя Враца-Оряхово при разклона за Чирен. Лек автомобил „Сеат” идвал откъм областния град. Без видима причина той навлязъл в лентата за насрещно движение. Там се ударил челно в „Опел Зафира” с плевенска регистрация.

При удара се е взривила газовата бутилка на една от колите, при което и двете се възпламенили. Свидетели на катастрофата спрели и успели да извадят жена и две деца от плевенската кола. Шофьорът успял да се измъкне сам, пише BulNews.bg.По неофициална информация веднага след сблъсъка от другата кола слязъл шофьорът и хукнал да бяга в гората. В колата обаче имало още един човек. Свидетелите на адския удар не успели да го извадят, тъй като пламъците бързо се разраснали, и той изгорял жив в смазаното возило.

Пътят Враца-Оряхово е затворен, овъгленият труп все още е в едната от колите и районът е отцепен. На място има две пожарни и 4 полицейски коли. Преди минути още един екип униформени отишъл и извел човек във видимо неадекватно състояние. Най-вероятно това е избягалият шофьор, като е възможно той да е бил в нетрезво състояние. 

Както БЛИЦ съобщи, при тежък челен между две леки коли в Прохода на Републиката 4-членно семейство изгоря в колата си. Очевидци на сблъсъка споделят, че на мястото бързо е пристигнала пожарна, но огнеборците не са успели да спасят пътниците в горящия автомобил. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ