Пътниците в падналия и възпламенил се автобус в Северна Италия, в който са загинали най-малко 21 души, са били от различни националности, съобщи областният управител на Венето Лука Дзая, цитиран от италианската агенция АНСА.

Автобусът, превозващ предполагаеми туристи, падна от естакада в италианския град Местре край Венеция. Падането е било от десет метра върху електропроводници. Сред жертвите има и две деца.

Според различни източници ранените са между 20 и 40. РАИ Нюз говори за 20 откарани в болници, някой от които в тежко състояние. АНСА споменава за 40 ранени. От префектурата пък засега говорят за 12 ранени.

Автобус падна от естакада, най-малко 20 души загинаха СНИМКИ

"Жертвите и ранените са от различни националности, сред тях няма италианци", казва Дзая. Той потвърждава, че сред загиналите има непълнолетни. 

Автобусът е превозвал пътници от Венеция към къмпинг в квартала Маргера на Местре. Паднал е от естакадата при отклонението за Маргера и се е озовал върху железопътните релси близо до гарата на Местре.

Машината се е подпалила и някои от труповете на жертвите са овъглени. Заради трагедията движението на влаковете между гара Местре и гара Санта Лучия във Венеция е силно нарушено.

В някои италиански медии се говори за туристи от Източна Европа. Според Ти Джи ком 24 в автобуса са пътували и украински туристи. За това телевизионният канал съди по намерените на мястото на трагедията украински документи.

Автобусът се е движил на смесено гориво, като е бил използван метан.

Президентът на Италия Серджо Матарела и кметът на Венеция Луиджи Бруняро описаха случилото се като "ужасна" и "огромна" трагедия. Съболезнованията си изказа министър-председателката Джорджа Мелони.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук