Телата на трима млади мъже бяха открити в изгорял автомобил в гориста местност край българо-сръбската граница. Проверяват се версиите -  както за престъпление, така и за инцидент.

Вчера по обед полицията получава сигнал за открит изгорял джип. Автомобилът е открит в труднодостъпен район в гориста местност между две села, предаде bTV.

Сигналът е подаден от Николай. Той и още 6 негови родинини и приятели  - всички от Омуртаг, тръгват към Трън в понеделник вечерта. По работа.

Става дума за хора, които се занимават с бране на трюфели. Двете групи се разделят и всеки търси в отделна посока. За последно се чуват около 4 през нощта.

Николай Хасинов – брат на единия загинал, ги търсел по телефона, но никой не вдигал.

И в двете коли има кучета, които помагат в работата. Животните от колата на Николай обаче не търсят трюфел, а тръгват нагоре в планината. Близките на загиналите тръгнали след животните. Видели кола, от която излизал дим.

Стигат до силно обгорената кола. Виждат, че вътре има тела, но не могат да ги разпознаят.

„Започнахме да бягаме. Намерихме полиция и я спряхме“, казва Николай.

Върнали се на място с полицаите и тогава разбрали - жертвите са останалата част от компанията им. Сред тях е и братът на Николай.

От прокуратурата казват, че няма да изключат нито техническа неизправност, нито умишлено запалване, следствие на действията на друго лице.

Според близките на загиналите обаче не става дума за инцидент.

„Или са ги убили, или са ги изгорили“, казва Асен.

Едно от основните предположения е, че по време на случилото се - тримата загинали са спали.  Но какво точно е станало, тепърва ще покажат експертизите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук