Шофьорка от Хасково бе задържана с рекордно количество алкохол в кръвта. 44-годишната жена, както БЛИЦ информира, се е забила с автомобила си в уличен стълб.

При проверка дрегерът е отчел 4,7 промила алкохол. "Инцидентът е станал на ул. "Таньо Войвода". Живеещите в района посочват, че колата се е движела на странно - спирала и тръгвала спонтанно.

Свидетелите допълват, че шофьорката е натиснала газта докрай и при опит да завие - се забива в уличния стълб. След това колата изгасва, а тя прави опит да я запали отново, но хората не ѝ позволяват и се обаждат в полицията.

"Колегите са обезопасили ПТП-то и са извършили проба за алкохол с дрегер, който отчита доста високи стойности.

Откарана е за преглед в болницата, където е отказала да даде кръвна проба. Направени са тестове за наркотици, които са отрицателни. Жената е задържана за 24 ч., по случая е образувано бързо полицейско производство", уточни шефът на Пътна полиция - Хасково Димо Чобанов, информира "Труд".

По думите му арестуваната шофьорка е била неадекватна. Експерти коментират, че ако човек не консумира алкохол, тази доза може да е смъртоносна. "Тя със сигурност е лице, което е привикнало към употребата на алкохол.

С нейната телесна маса, около 60 кг., тази концентрация е съотносима на 400 мл. концентрат, около 8 л. бира или 2,5 л. вино. Това е изпито в един кратък интервал от време, с натрупване в организма в рамките на около 2 ч.", каза съдебният лекар д-р Христо Еленски.

За предходните пет месеца на годината в Хасково са регистрирани 132 случая на шофьори, седнали зад волана след употреба на спиртни напитки или наркотици. Заради зачестилите инциденти полицията засилва контрола относно водачите, употребили алкохол и наркотични вещества - както в града, така и в малките населени места в околността.