Лек автомобил изгоря до основи на ул. „Гладстон” непосредствено преди подлеза в посока бул. "Мария Луиза", съобщава Trafficnews.bg.

Към момента не са ясно причините за пожара, но най-вероятно става въпрос за техническа неизправност по автомобила. Няма информация за пострадали при инцифента, съобщи trafficnews

Напомняме, че най- често причините за пожар в автомобила са техническа неизправност, остарели и напукани кабели от електрическата част и късо съединение. Ако колата ви пламне по време на движение незабавно отбийте в дясно, загасете двигателя и излезте от купето.

Друг случай при който поради небрежност може да бъде предизвикан пожар е когато пушим в автомобила, докато пътуваме. Отваряйки прозореца, за да изхвърлим фаса си е твърде възможно въздушната струя да върне угарката от цигарата обратно в купето. Липсата на време за реакция в движение може да бъде фатална.

При пожар в двигателен отсек, запомнете:

В никакъв случай не отваряйте рязко капака на автомобила, защото притока на кислород ще подпомогне разпалването на пожара.

Капакът трябва да се отвори бавно и внимателно, като е добре да ползвате парче плат като парцал, за да го хванете, в случай че е загрят.

Желанието за икономии, често е причина на автомобила да бъде поставена газова уредба. В този случай при възможност е добре да спрете подаването на газ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук