Тази нощ злосторници са подпалили къщата на общинския съветник от Созопол Христо Бардуков, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас. Домът на Бардуков, който преди време се изявяваше като репортер в “Господари на ефира”, се намира в крайморското градче на улица “Морски скали” № 13.
Полицейската проверка е констатирала , че се касае за умишлен палеж. Установено е, че работата е свършена от професионалисти, които са полели вратата с гориво и са й палнали клечката кибрит. Пострадали няма.
По време на злодеянието Христо Бардуков бил в село Зидарово заедно със семейството си, където са празнували рожден ден. Откакто е избран за общински съветник Бардуков сподели, че многократно е получавал заплахи заради работата в Общинския съвет, защото винаги е защитавал интересите на народа и не е влизал в корупционни сделки.
“Това е терористичен акт срещу семейството ми и срещу целия Общински съвет. Целта е да ме пречупят или махнат от местния парламент, заради далаверите им”, каза Христо Бардуков. Според него една от тези далавери бил бъдещият ОУП /Общ устройствен план/ на Созопол.
Христо Бардуков влезе в Общинския съвет на Созопол от листата на Зелената партия. Преди това той стана известен като репортер в телевизионното предаване “Господари на ефира”.
Сега Бардуков се страхува най- много за семейството си и за своето малко дете, което е само на година и половина. Кошарата на бебето е била точно до горящата врата и благодарение на отсъствието им от къщата няма пострадали. /Марина Шиварова, БЛИЦ