Избраният за президент на САЩ Джо Байдън ще се нуждае от около три седмици, за да се възстанови от инцидента, който претърпя преди дни. Както БЛИЦ съобщи, 78-годишният политик получи фрактура в костите на стъпалото по време на игра с кучето си.

„Без съмнение, до церемонията по встъпване в длъжност той ще успее да се възстанови, въпреки възрастта си. Рехабилитацията ще отнеме около три седмици”, коментира руският хирург ортопед Владимир Хорошев.

Първо ВИДЕО с Байдън след инцидента 

По думите му, възрастта на политика няма да му попречи да се възстанови до  инаугурацията, която трябва да се проведе през януари 2021 г.

По-рано бе съобщено, че след инцидента Байдън е получил сериозни травми: нишковидни фрактури на страничните и средните клиновидни кости.
 
Специалистът поясни, че на Байдън може да му бъде направена метална остеосинтеза - свързване на костни фрагменти с помощта на метални устройства.
 
Хирургът посочва, че на 78-годишния политик може да му бъде направено обездвижване на крака. В САЩ не слагат гипс и политикът ще бъде принуден да ходи няколко седмици с патерици.