Както БЛИЦ вече писа 9-годишно момче от Македония припадна в курорта Боровец и почина в болницата в Самоков. Трагедията потресе курорта. 

Туристи с ужас коментират, че това е втората смърт на дете в рамките на 3-4 дни. Информацията за смъртта на македончето е потвърдена от полицията. По първоначални данни детето е колабирало в района на курорта, където е било с баща си. Той се обадил на тел. 112. Вероятно е получило остра хипогликемична криза. Колабирало е в района накабинковия лифт „Мартинови бараки”. Сред туристите наоколо имало двама лекари, които веднага опитали да реанимират момчето до пристигането на Спешна помощ. По пътя към болницата обаче то починало, пише "Вяра".

„Детето е имало заболяване. Баща му каза, че и друг път се е случвало да припада, но този  път е било по-различно. Цял ден е карало ски. На място дойде и лекар анестезиолог. Направен му бе и сърдечен масаж”, разказаха очевидци.

Екип на Планинската спасителна служба с ръководител Петър Терзийски е оказал съдействие за транспортирането му до болницата. Предприети са всички процесуално-следствени действия за изясняване на причините и обстоятелствата по случая.

Припомняме, че в петък при трагичен инцидент отново на Боровец почина и малкият син на транспортния министър Ивайло Московски. Семейството почивало на Боровец, а Московски и синът му се возели на моторна шейна в района на хижа „Чакър войвода“. По-късно от МВР-София съобщиха, че най-вероятната причина за инцидента е неравност на трасето за моторни шейни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ