Силният вятър тази нощ е нанесъл поражения в София и Враца, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации. Във Враца екипи на МИС са отстранили паднало дърво, препятствящо движението на автомобили на ул. „Скобелев”, до управлението на „Горско стопанство”.
С помощта на кран е отстранен огромен бор върху къща на ул. „Чаталджа” № 7, съборен от вятъра, паднали клони от тололи до старото сметище на града и надвиснала тръба на антена от покрива на 8-етажен блок в ж.к. „Дъбника”, бл. 37, вх. Е.

Силният вятър прекърши дървета и клони на много места в София. Столичните спасители са отстранили паднала голяма топола в кв. „Владая”. Екипите са премахнали паднали дървета в село Бусманци по пътя за гара „Искър”, в ж.к. „Люлин”, до сградата на „Булгаргаз” , в ж.к. „Младост”, ул. „Бистришко шосе”, от околовръстния път, в отсечката между „Симеоновско” и „Бистришко шосе”.

Паднали дървета са отстранени и в кв. „Драгалевци, пред резиденция „Бояна”, на бул. „Ботевградско шосе”, пред бензиностанция „Лукойл” и до блок 203 в ж.к. „Света троица”, където падналото дърво е засегнало три леки автомобила.
Отстранена от уличното платно е паднала покривна конструкция на склад за строителни материали на ул. „Траян Танев” в кв. „Суходол” и рекламно пано, паднало върху лек автомобил на ул. „Хан Аспарух”. /БЛИЦ