Пореден екшън разбуни Студентския град. Пиян и буйстващ полицай бе озаптен с ритник в задните части от охранители на дискотека "Ориент 33", съобщи "Стандарт".
Четири къркани ченгета се опитали да влязат в заведението, за да си допият. Охранителите обаче с основание не ги пуснали вътре. Отказът разгневил полицаите и те започнали да размахват под носа на гардовете служебни карти. "Знаеш ли кои сме бе", крещели те. Един от служителите на реда бил по-агресивен от колегите си и дори налетял на бой. В това време обаче страстите му били охладени с ритник отзад.

Гардовете се обадили в VII РПУ и ченгетата пристигнали в разгара на скандала. Веднага прибрали групичката, за да се уточни кой крив, кой прав. В районното станало ясно, че скандалът бил заради служителите на реда. Трима от тях работели в Четвърто РПУ, а колегата им - в столичната полиция. Във въпросната вечер те не били на работа, затова й със случая не се занимава Военна прокуратура.

Обвинителите обясниха, че полицаите не са извършили престъпление от общ характер и затова няма да бъдат разследвани. Въпреки това обаче полицаите няма да останат ненаказани.

Случаят вече е поет от Инспектората на МВР. След приключване на проверката четиримата ще бъдат наказани за уронване престижа на институцията, в която работят, увериха полицейски шефове. /БЛИЦ