Пламен Галев е получил тежък кръвоизлив в дясното си око, съобщават на блога в защита на дупнишките бизнесмени.
Рано сутринта в петък (27.03.2009 г.) един от служителите от охраната е забелязал, че в дясното око на Галев има голямо червено петно. В понеделник (30.03.2009 г.) той е бил прегледан от лекаря на ареста, като са му капнати някакви капки за очи. След обяд на същия ден е бил посетен от адвокат и кръвоизливът му е бил още по-голям. Вместо да бъде изпратен на преглед при специалист се разчита, че кръвоизливът ще изчезне с времето. Никой не се интересува от причините за възникването му и от евентуалните последствия.
От източници близки до защитата на Галев се разбра, че са депозирани няколко молби за извършване на специализирани прегледи, но никой не взема отношение по тях. Наблюдаващият прокурор е в отпуск, а пълномощничката му Първолета Никова не може да бъде открита. Водещите разследването следователки също не са взели отношение. Всичко това продължава вече шести ден, алармират в блога в защита на дупнишките бизнесмени.
БЛИЦ припомня, че вчера градският прокурор Николай Кокинов  съобщи, че до седмица, най-късно до две, предстои и предявяването на обвинението срещу братя Галеви, които са в ареста заради създаване и ръководене на престъпна група, занимаваща се с рекет и изнудване. /БЛИЦ