Пожар се е разгорял тази нощ в легендарния лондонски клуб KOKO, където дебютни изпълнения с представянето на новите си албуми са имали такива звезди като "Колдплей", "Ролинг Стоунс", Мадона, Еми Уайнхауз. Покривът на сградата се е запалил, съобщава LBC.
Около 60 пожарникари са се борили с огъня, покрил около 30% от покрива на музикалното заведение в северната част на Лондон. Както отбелязват в пожарната служба, хората не са останали равнодушни към този инцидент - пожарникарите са получили 22 обаждания със съобщения за пожара.Клубът KOKO трябваше да отвори вратите си през пролетта на 2020 година. Сега обектът се намира в процес на мащабна реконструкция.

Местният депутат Кийър Стармер нарече пожара "ужасен" и е казал, че работата на пожарникарите е била "невероятна".Легендарното място е бил открито като театър Камдън през 1900 г., но придобива популярност между 1982 и 2004 г., когато на територията му се появява клубът за музикални изпълнения Camden Palace. След това клубът продължава дейността си вече под името KOKO. През 2009 г. тук се проведе iTunes Festival, който продължи повече от 30 нощи.Клубът беше затворен за ремонт през март 2019 г. и трябваше да бъде отворен отново тази пролет. Причините за пожара се установяват.

Превод и редакция: БЛИЦ