Във Франция набира скорост (с година на година все по-интензивно) страховитата традиция в новогодишната нощ да се унищожават и подпалват коли, паркирани в близост до жилищни сгради.
През тази новогодишна нощ в това отношение особено се отличиха вандалите от Страсбург, които отбелязаха началото на 2020 г. с палежите на огромен брой автомобили (вижте по-долу видео, заснето сутринта на 1 януари).

Има много видеоклипове в социалните мрежи директно от местата на инцидентите, тоест с преобърнати и горящи автомобили, както и мъже, които беснеят около тях.

Както съобщава AFP, въпреки желанието на полицията да скрие истинските мащаби на това варварство, в Интернет вече е изтекла информация, че в града са унищожени поне двеста коли през нощта, което е поне една трета повече от аналогичната вакханалия от предишната година. Около четиридесет души са били задържани, заподозрени за този вандализъм.

Трябва да се отбележи, че тази ужасна традиция за празнуване на Нова година постепенно се разпространява в цяла Франция. В тази новогодишна нощ в цялата страна бяха изгорени и унищожени повече от хиляда коли. И това е само според официалните данни, в действителност цифрата може да бъде много по-голяма.За съжаление, нито една новогодишна нощ не е завършила без трагедия заради фойерверките. Например тази година в Германия, в местния зоопарк в град Крефелд, е възникнал пожар, поради хартиени празнични фенери, изстреляни в небето (строго забранено в Германия).

Поради тази причина почти всички животни от зологическата градина са загинали, с изключение на две шимпанзета на име Бали и Лимбо, които са оцелели като по чудо. Семейство горили също останало невредимо, защото по това време, за щастие, били на изложение извън сградата.

Както е съобщил пред журналисти Герд Хопман, шефът на криминалната полиция в Крефелд, подобни трагедии поради различни видове фойерверки се случват почти всяка Нова година. Нито забраните, нито пропагандата на правилата за използване на фойерверки, за съжаление не работят ...

Превод и редакция: БЛИЦ