Тежко пострадалата жена сензор Мая Попова в момента се намира в реанимацията на Военномедицинска академия МБАЛ-Варна.

Тя бе транспортирана по спешност преди 5 дни с 40 % изгаряния след огнения ад, който избухна в дома й в Созопол.

Състоянието на Мая Попова се подобрява, но тя се нуждае от спешно кръвопреливане. Това разкри нейната дъщеря Чара Стефанова, цитирана от "Флагман".

Младата жена станала свидетел на ужаса от 15-ти септември, когато изведнъж собствената й майка избухнала в пламъци пред очите й. Огънят тръгнал от свещи до леглото на Мая Попова и бързо обхванал дюшека, върху който лежала жената сензор.

„Първата ми мисъл беше как да я загася. Пълнех вода в легени, в кофи, защото нямаме пожарогасител. Започнах да викам за помощ, защото виждах как пожарът се разраства. Беше ужасяващо! Притекоха се на помощ и други хора, които ни спасиха. Искам да им благодаря, те извикаха пожарникарите“, разказа Чара Стефанова, която все още е в шок от преживяното.

Тя започва кампания за кръводаряване за нейната майка. Всеки, който желае, може да дари кръв в Кръвния център във Варна за Мая Живкова Попова днес до 17:30 ч. без значение от кръвната група.

„Състоянието й се подобрява. Доста обгоряла е едната й ръка, но по лицето вече няма почти нищо. Ще се възстановява поне още 10 дни“, каза още Чара Стефанова.

Припомняме, че пожарът избухна на 15-ти септември, около 21:30 ч., на втория етаж на т. нар. „Палазова къща“ в Стария град на Созопол. Пламъците обхванали Мая Попова в съня й.

Виковете за помощ на нейната дъщеря били чути от влюбена двойка, които в този момент се разхождали край морето. След тях дошли и други хора, които изнесли на носилка тежко обгорялата Мая Попова.