Внезапно почина шофьорът, който през зимата обърна автобус от мост, при което загина една 31-годишна жена, а трима бяха тежко ранени. Шофьорът се казва Хашим Тасим и е работел към хасковската транспортна фирма “Арда тур” на общинския съветник Себахтин Исмаил, предаде кореспондентът на БЛИЦ.
Трагедията тогава беше неописуема, защото загина медицинска работничка на която предстоеше сватба.
56-годишният Хашим не могъл да преживее видяното и след като му донесли призовката за поредното дело, получил инсулт и издъхнал на място.
Делото на Хашим Тасим беше насрочено за утре в Хасковския окръжен съд. При настъпилите обстоятелства обаче процесът най-вероятно ще бъде прекратен. Ако някои от наследниците на загиналата Милена Мартинова имат претенции, те ще трябва да заведат нови дела от частен характер, коментираха днес в съда юристи.
БЛИЦ припомня, че катастрофата стана миналата година на 15 декември, когато поради несъобразена скорост пътническият автобус се удря в машина за чистене на сняг и пада през мантинелата. Милена е починала на място, а най-сериозно тогава пострадаха шофьорът Хашим, и 22-годишните Тихомир Боянов и Боряна Кръстева, които още не могат да дойдат на себе си.
Тодорка Николова, БЛИЦ