Има голяма вероятност отвлечените в сомалийски град преди няколко дни хуманитарни работници, сред които и българка, да бъдат отведени от похитителите в столицата Могадишу, съобщи за Дарик радио източник в страната.
Според него Данка Панчова и тримата френски граждани, служители на организацията „Действие срещу глада”, са отвлечени от въоръжени бунтовници, непринадлежащи към организация. По думите на източника те са близки до милициите на „Ислямски съдилища”. Те водят въоръжена борба срещу правителството на страната.
Източникът на Дарик радио в Сомалия твърди, че заложниците били на път към северната част на столицата Могадишу. Този район е под контрола на ислямските бунтовници. Бунтовниците държат още чужденци-заложници, които са живи и се намират в Могадишу. Преди месец и половина бяха отвлечени хуманитарни работници от Етиопия, както и чуждестранни журналисти.
Българката Данка Панчова, нейни френски колеги, белгиец и сомалийски пилоти бяха отвлечени от летище в Централна Сомалия. Похитителите не са предявили искания. /БЛИЦ