През нощта работата е продължила. Имаме 10 цистерни, които са обработени и една, по която ще се работи днес. Имаме напредък, има всички условия и техника, за да продължат действията по план. Надяваме се времето да не ни попречи, защото при този развой ситуацията става по-сложна. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова за ситуацията в Хитрино след трагедията.
"Премиерът ще дойде към 12 часа и ще определят на място как ще помогнат на хората за възстановяване на щетите", обясни вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова от Хитрино.

"Тази нощ всичко, което беше планувано, е извършено. Вятърът създава сериозни проблеми. В момента и и двайнайсетте цистерни представляват опасност", добави комисар Николов, шеф на пожарната.

"Все още има теч от цистерните, правим всичко възможно да го ограничим. Вятърът е лош за крановете и за хората, които са там", добави още той
 

Обезпечили сме транспортно екипа на г-н Николов. Стискаме палци. При успешна операция на пожарникарите най-логичното е да се приберат на обезопасената площадка, добави Ивайло Московски.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ