Току-що от Районна прокуратура-Пловдив оповестиха информация по случая с двете 3-годишни близначета, които са настанени в Университетска болница-Пловдив. Момченцето, което е опасност за живота, е било ударено от паднал от стената корниз в леглото му.
„Другото детенце – момиченце, също е настанено в здравното заведение, защото ще се изследва общото здравословно състояние на близнаците”, каза на пресконференция говорителят на прокуратурата Атанас Илиев.

Образувано е досъдебно производство за това, че родител е оставил без надзор малолетно дете, с което е създал опасност за живота му. Майката е арестувана за 24 часа, към момента не й повдигнато обвинение и все още няма яснота дали прокуратурата ще иска удължаване на ареста.Сигналът за инцидента е подаден снощи в 19:30 часа на телефон 112. По данни на майката, децата са били в едната стая, а тя в друга и падналият върху детето корниз го е наранило страшно. То е с кръвоизлив в мозъка и счупен череп, претърпяло е животоспасяваща операция и все още е опасност за живота. Прокуратурата следи състоянието му.

Децата са много недохранени за възрастта си и имат синини по тялото. Ще бъдат назначени експертизи, които да установят как са гледани малчуганите.

Майката отглежда децата си сама в Пловдив. Няма данни да е живеела с друг човек. Бащата се намира в Германия, където работи.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!