Бебе на няколко месеца обгоря при пожар в тервелското село Безмер. От ОД на МВР в Добрич съобщиха, че сигнал за горяща къща е подаден чрез тел. 112 в РУ Тервел на 15 януари.
След потушаване на пожара, полицейските служители установили, че в жилището, чиято собственост към момента не е установена, са се самонастанили семейството на Ж. И. Р., като при него са били оставени и трите деца на племенника му – едното на 6 г., другото – на 4 г., а най-малкото – на няколко месеца, пише "Монитор". 

По предварителна информация, пожарът е възникнал след детска игра с огън. От пожара е пострадало момченцето М. Н. Г., което е транспортирано до ВМБ гр. Варна и е настанен в Клиника по изгаряния. Детето е в стабилно състояние , без опасност за живота, с леки обгаряния на крайниците, уточняват от полицията.

Уведомени са Дирекция „Социално подпомагане“ към Община Тервел, отдел „Закрила на детето“ за пострадалото дете и са предприети действия с оглед правомощията им спрямо другите две деца.

Според местните хора в Безмер, никой не си спомня кой е собственикът на изгорялата къща. Той напуснал селото преди много години и живее или във Варна, или в Аксаково. Къщата е изоставена и не е ясно в момента чия собственост е – на първия си стопанин или пък е продадена. Факт е, че от дълго време никой не живеел в нея.

Не е ясно и кои са самонастанилите се хора. Ж.И.Р. не е от Безмер, няма адресна регистрация в селото, никой не знае нито откъде е семейството, нито пък точно кога са се заселили в къщата.

Хората обясняват, че пожарът е запален от едно от децата, което си играело с кибрит. Предполагат, че е 4-годишното, тъй като 6-годишното момче е било на училище. Пламъците лумнали през деня. Гореше много силно, твърдят местните. Все още не се знае дали

Ж.И.Р. е бил в къщата по време на пожара, а ако не е, защо е оставил децата сами.