80-годишен мъж е загинал при пожар в дома си в село Соколарци, съобщиха от ОДМВР - Сливен. Сигналът за пожара е получен в РСПБЗН - Котел в 13.49 часа. Произшествието е ликвидирано в 14.20 часа от съседи.

Мъжът е починал от задушаване от дима при горенето. Пожарът е тръгнал от леглото на пострадалия, най-вероятно от забравена запалена цигара.

В Сливен пък пожарникар е пострадал вчера при гасене на пожар в лек автомобил на улица "Радой Ралин“ в Сливен, съобщиха от ОДМВР - Сливен. Сигналът за горящата кола е подаден на 7 октомври. Лекият автомобил "Мерцедес“ е бил паркиран в гаражно помещение в жилищен блок на улица „Радой Ралин“ в град Сливен.

Сигналът е получен в 14.52 часа, произшествието е ликвидирано в 15.50 часа от дежурен екип на РСПБЗН - Сливен. Автомобилът е унищожен.
При гасенето е пострадал служител на дежурната смяна на РСПБЗН - Сливен, който е получил счупване на китка. От произшествието са причинени щети по паркиран в съседство лек автомобил „Шкода“. Причината за пожара е процес на установяване.