Тежък удар понесе строителната компания G.P. Group на разсъмване в Бургас. Неизвестен извършител запали две от най-скъпите й машини за асфалтиране – гумен валяк и бандажен валяк, стойността на които не може да се изчисли към момента.

Двете машини са главните, с които се полага новия асфалт по важната пътна артерия, свързваща града с жк „Меден рудник”. Фирмата почти е преполовила ремонта на главния булевард „Захари Стоянов”, което предизвиква ежедневни задръствания и неудобства за гражданите вече 20 дни, пише "Флагман". 

Теористичният акт е извършен срещу магазин „Зора”. Около 5 часа тази сутрин скъпата асфалтополагаща техника е залята обилно с коктейл молотов. 

На мястото има много полиция и разследващи. Още по-лошото е че при пожара е изгоряла важна свързваща част от съоръженията, чрез които се захранва с електричество тролейната линия на Бургас.Тролеите на Бургас са спрени.

Техническият ръководител на G.P. Group Румен Цветков каза, че това е по-големият проблем, отколкото изгорелите машини. Жиците са разкъсани.

Контактната линия е помляна в разстояние от около 200 метра, а разтопените жици все още са неотстранени от пътното платно заради огледа.

"Заради започналия голям ремонт на булеварда преди 20 дни се наложи да спрем тролейбусите. Заменихме ги с автобуси. В този смисъл пожарът няма да попречи на графика ни, но се надявам щетите да бъдат отстранени до края на ремонта на булеварда”, каза управителят на общинската превозваческа фирма „Бургасбус” инж. Петко Драгнев, който също бе на мястото на престъплението. 

Към момента спецполицаи вземат проби от мястото, от което е лумнал огъня. Валяците на "G.P. Group" са имали охрана, но човекът е бил на около стотина метра в противоположна посока.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ