Пожар е възникнал в полето край Пловдив. Пловдивчани, притеснени от неотдавнашните събития в завода за месо във Войводиново, сигнализираха, че се виждат огнени пламъци в посока на селото.

Огънят можеше да се види от високите етажи в Кършияка, пише trafficnews.bg.

От пожарната увериха, че няма пожар в село Войводиново, а са се запалили сухи треви в триъгълника между автомагистралата и северната промишлена зона. На мястото има една пожарна кола, която гаси огъня. Малко по-късно втора кола тръгна към мястото, където вече се виждаше единствено дим. Стана ясно, че всъщност огнените огнища са две и втората пожарна се движи към другото. По-късно пожарът беше потушен.

В същото време - за "компенсация", отново бяха запалени казаните на столипиновския пазар, до входа на ОУ "Пенчо Славейков" -  най-вероятно за десети път от началото на годината. В тази част на махалата е станало традиция съдовете за смет да бъдат палени, за да се забавляват наркозависимите и децата. Употребяващите забранени субстанции се топлят на огъня, а децата вадят смартфоните и се щракат на фона на огъня.Най-вероятно практиката ще продължава, докато модата в квартала отшуми. Или докато някой бъде глобен сериозно...

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!