Късо съединение е най-веровятната причина за страшния пожар в хасковското село Динево, при който загинаха съпрузите Йорданка и Георги Петрови, съобщава "Марица". 

Семейството се отоплявало с печка на дърва, но пламъците са тръгнали от друга стая. Пред кмета на селото Тодор Тодоров Георги казвал, че бушоните често правят проблеми. 

Съседи на загиналите в страшния пожар пробвали да ги спасят. Пламъците пръв видял синът на Минко Баров, който подал сигнал на тел. 112.

"Събуди ни и се юрнахме да ги извадим от къщата. Строшихме прозорците, но те вече бяха мъртви, вероятно от задушаване. Минути след  опита ни да влезем покривът се срина", разказа Баров. 

Часове след инцидента останките от къщата още димяха, а огнеборци пазеха да не лумнат отново. Чакаше се и екип от съдебна медицина да дойда да прибере труповете. 

"Страшна трагедия. Гледката на обгорените трупове бе потресаваща. Пожарникарите бързо дойдоха, но нищо не можеха да направят, защото къщата изгоря буквално за минути. Тя е стара, с много дървения", коментира потресен кметът Тодоров. 

55-годишната Йорданка била трудно подвижна, ходела с помощта на съпруга си, който е с две години по-възрастен от нея.

"Справяха се. Тримата им синове са в чужбина. Те вече знаят на трагедията с родителите им, очаква се утре да се приберат", коментира още кметът.

Преди десетина години семейството загубило дъщеря си.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ