Голи стени, черна пепел и миризма на изгоряло останаха след опустошителния пожар в апартамента на Руслан в блок 105 в бургаския жк. „Меден рудник”, пише flagman.bg.

Щетите от пламъците са доста сериозни, засегнати са голяма част от покъщнината на 44-годишния бургазлия, който живее на 3-ия етаж с майка си.

Обичайна практика е при такива сериозни инциденти с големи последици Община Бургас да помогне за възстановяването на щетите.

В апартамента на Руслан има майстори и работници от Общината, които са изчистили помещенията от изгорелите боклуци. Няколко чувала с отпадъци вече са изхвърлени, а опожарените шкафове са изнесени до близкия контейнер.
 

Строителните работници вземат размери за нови врати в имота. Дограмата на жилището е цялата обгоряла и ще бъде също сменена.

В събота вечерта, около 19:40 часа, апартаментът на 3-и етаж се запали, а едната стая буквално е изпепелена с цялата покъщнина. За да се измъкне от огнения капан, паникьосаният Руслан скочи от терасата си, за да спаси живота си.
 

За нещастие той счупи двата си крака и е 40% изгаряния по тялото. В момента е настанен в Клиниката по изгаряния във Варна, където майка му и брат му са неотлъчно до него и следят всяка секунда състоянието му.
 

Съседи разказаха пред медията ни, че Руслан е бил доста срамежлив и затворен човек, рядко общувал с комшиите си. Към момента все още е загадка каква точно е причината за избухването на пожара.

Огънят е успял обхванал и съседни апартаменти в блока. На 4-ия етаж живеели майка и двете й деца, едното от който е със 100% инвалидност и по чудо се е разминало само с уплаха от инцидента. Детето е настанено при роднини в кв. Ветрен.