67-годишната Станка Николова Райкова от бургаското село Маринка, която загина при пожар в къщата си тази сутрин, се пали за пореден път, разказаха пред Флагман.бг ужасените й съседи.  От години те алармират, че жената е има тежко психично заболяване, агресивна е и като истински Плюшкин е събирала тонове боклуци от цялото село в къщата си, съобщава "Флагман".

Състоянието й се влошило рязко, след като синът й Марин преди няколко години бе пратен в затвора заради убийството на баща си Никола, бивш затворник, който се опита да убие собственото си дете с брадва, но младият му син я отне и в пристъп на ярост буквално го съсече с няколко удара.

Самата Станка разказа, че е тероризирана от години от Никола, който излизал от пандиза, връщал се в дома й, независимо, че са разведени от 1980 година и започвал да я налага, докато не влезе отново зад решетките.Пожарът в къщата на Станка е станал рано тази сутрин, около 4 часа, разказаха очевидци. Нямало е кой да й помогне. Задушила се е в съня си, а докато съседите й видят какво става и извикат пожарна Станка е била мъртва, а тялото й овъглено. 


Така изглежда къщата на Станка след пожара