Подполковник Наско Люцканов, който командваше Втория български батальон в Ирак, ще съди сержант Кондузов и останалите двама нападатели, които го пребиха в понеделник вечерта в казанлъшкото бистро „Ани”. По думите му ще прибегне към тази мярка, защото не е провокирал и не е отвърнал по никакъв начин на нападението. В интервю за Дарик радио подп. Люцканов допълни, че е на домашно лечение, тъй като не желае да постъпва в болница, но според лекарите няма опасност за живота му.
Той не знае каква е причината за нападението, но по думите му, през последните 6 месеца постоянно е получавал телефонни заплахи.

„Започнаха да ме псуват, да ме обиждат, че съм нищожество, че съм г-н Никой. Кондузов е свидетел по делото, което се води срещу мен. Аз им казах, че не това е начинът, а те ми казаха: Ще ти кажем какъв е начинът. Пръв скочи сержантът, удари ме в лицето. Аз му казах, че няма да се бия, защото положението ми е такова, че не желая конфликти”, разказа за случилото се Наско Люцканов.

Люцканов бе арестуван от Военна полиция на 28 септември 2006 г. с 400 лева в белязани банкноти, получени от кадрови военнослужещ от пета Шипченска бригада за уреждане на мисия в Афганистан. Според прокуратурата парите са взети на три пъти - през август 2006 година, на 21 септември 2006 година и седмица след това.

Преди седмица бе последното заседание във ВКС по случая "Люцканов", след като през юли тази година Военно-апелативният съд постанови условна присъда с петгодишен изпитателен срок. Окончателното решение се очаква до месец. /БЛИЦ