Самолет на авиокомпания "Аерофлот" Сухой (Sukhoi Superjet 100 - SSJ), тръгвайки от Уляновск за Москва, прекъсна излитането поради отказ на хидравличната система, и всички пътници отказаха да летят на този самолет. Това съобщава източник от летището и представител на превозвача.

Самолетът прекъснал излитането при скорост 55 км/ч, казаха от летището. "Всички пътници на този полет отказват да летят на Сухой", посочва източникът. Авиокомпанията също потвърди, че полетът Уляновск - Москва е отложен поради технически причини, а пътниците отказват да летят с този самолет.
 
"Пътниците ще бъдат превозени с полет SU1289 на самолет Airbus A320, а излитането е насрочено в 5.20 ч. Пътниците са снабдени с всичко необходимо в съответствие с федералните авиационни разпоредби и стандарти на авиокомпанията", увери представител на компанията.
 
Той поясни, че пилотите са решили да спрат самолета заради включване на „аварийната система заради проблема с хидравличната система“.

В началото на май SSJ на "Аерофлот“, изпълняващ рейс Москва-Мурманск извърши кацане по корем в Шереметиево. При инцидента се запалиха двигателите. Загинаха 41души от намиращите се на борда 78 човека.