В Австралия група рибари били принудени да изчакат буря на счупената си лодка в река сред множество крокодили, съобщава ABC News.

Инцидентът се е случил в сряда, 26 декември, в района на река Дейли, известна с многото си крокодили. Трима мъже на 27,29 и 37 години отишли да ловят риба, като единият от тях за първи път се качвал на лодка.

Още в началото на пътуването те заседнали като се повредила водната помпа и прегрял двигателят. Те успели по някакъв начин да ремонтират лодката, но скоро тя отново се повредила по средата на реката и мъжете бяха принудени да се носят по водата на дрейф. Времето се влошило - започнала гръмотевична буря. Отчаяните рибари активирали радиовръзка.

Сигналът бил приет от граничните служители около 19:00 часа местно време и го пренасочи към полицията. Полицаите на лодки доплавали до мястото, откъдето бил даден сигнала, но не успели да намерят рибарите до полунощ.

"Почти всичко, което можеше да се обърка, се обърка, но за щастие те оцеляха", казва един от полицаите. Той съветва другите рибари винаги да вземат със себе си храна и вода и да имат радиовръзка, както всъщото време отбелязва, че през този период на годината времето може да се промени бързо и непредсказуемо.

Превод и редакция: БЛИЦ