Руски моряк е починал на борда на кораба “Комет” във Варна. Както съобщиха от българското здравно министерство, Бърза помощ е била повикана около 2 ч. тази нощ.
Лекарите били извикани по повод “хранително отравяне” на руския моряк. Помощта обаче дошла много късно и лекарите само констатирали смъртта на младия човек. По предварителни данни починалият от няколко дни се оплаквал от здравословни проблеми.
От руското Генерално консулство във Варна съобщиха, че съгласно заключението на съдебните лекари 26-годишният мъж е починал от остро наркотично отравяне още преди идването на Бърза помощ. В момента се прави подготовката за изпращане на тялото в Русия. От генералното консулство съобщиха името на младия човек – Сергей Иваницки, но подчертаха, че засега не е ясно гражданин на коя страна – Украйна или Русия е той. Засега Генералното консулство не е получило официално уведомление за смъртта от страна на местната прокуратура.
Корабът “Комет” плава под флага на Сен Винсент и Гренадини и в момента е на планов ремонт във Варна. Българската прокуратура проучва обстоятелствата около инцидента, предаде ИТАР-ТАСС. /БЛИЦ