Волен Шентов, по-известен сред приятелите си от детинство като Волгата, е мотоциклетистът, който загина снощи при зверската катастрофа във Варна. Близки на 32-годишния варненец се свързаха с наш репортер, за да разкажат, че са потресени от трагедията и не могат да повярват, че са изгубили своя приятел.
„Онзи се видяхме си приказвахме, преди това пък ходихме да гласуваме заедно на европейските избори, игра си с детето ми… просто не мога да повярвам, че се е случило. Волгата беше чудесен човек и разумен шофьор. От години кара мотор, не съм чул да е имал произшествия… но това момиче така го е засякло, че не му е оставило шанс“, разказва приятел на Волен от детинство.


Вчера БЛИЦ първи съобщи за зверския сблъсък минути след като той се случи на булевард „Сливница“ във Варна, на метри от светофарите на Техникумите. Наш репортер завари на място същински ад – мъртвото тяло на Волен лежеше до мотора „Хонда“, а в непосредствена близост бе и аудито, в което се е забил мотоциклетистът. Колата беше буквално смазана в средата, а пораженията по купето свидетелстваха за действително ужасяващ сблъсък.

На мястото на трагедията близки на момичето, управлявало аудито се опитваха да я успокоят, а на метри от тях група приятели на загиналия Волен едва сдържаха гнева си и подвикваха „Убийца!“.

Още преди експертното заключение и произнасянето на компетентните органи беше ясно, че водачката на аудито е направила нарушение – движейки се по булеварда в посока центъра е предприела неразрешена маневра, за да завие към бензиностанция „ВМ Петролиум“.

„На 20 метра й е светофара, спокойно можела да направи обратен завой, но тя решила да премине през двойна непрекъсната линия! Мотоциклетистът е ускорил много бързо на светофара и просто е нямал никакво време за реакция. Трагедия просто!“, коментираха събралите се на мястото на катастрофата хора. Но също така коментираха и хипотезата, че мотоциклетиста се е движел с далеч по-висока от резрешената за населено място скорост от 50 км/ч. Присъстващи на местопроизшествието моторджии дискутираха разстоянието от светофара до местопроизшествието и това, че е възможно ускорението да е било до 120 - 140 км/ч. С каква скорост се движел мотоциклетистът ще стане ясно след като в хода на образуваното досъдебно производство бъде извършена трасологична експертиза, както и всички останали нужно авто-технически експертизи. 

Неволни свидетели на фаталния сблъсък станали и служители на охранителна фирма „Спартак“. „Чу се страшно силно. Направо адски звук“, коментира един от тях пред нашия репортер на място.
Двамата гардове останали на местопроизшествието с цел то да се запази до идването на кометентните органи. Впоследствие съдействаха с информация, която предоставиха на разследващата полицайка дошла на огледа.


От полицията във Варна излязоха и с официално съобщение по случая:

Тази нощ, около 22:40 часа, във Варна, на бул. "Сливница", в посока центъра на града, се движи л.а. "Ауди". Водачката на автомобила - Н.П. (21 г.) от Варна предприема маневра за завой наляво, при наличие на пътен знак "Г9 - Премини отдясно на знака", след което възниква ПТП с мотоциклет "Хонда". Вследствие на инцидента 29-гдишният мотоциклетист е загинал на място (вероятно е допусната техническа грешка, тъй като загиналият мотоциклетист Волен Шентов е на 32 години, но наскоро е купил мотора от друго лице).

По случая е образувано досъдебо производство.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ