Синът на известния журналист и общественик Велизар Енчев – Румен на 28 г., се е самоубил в дома си на ул. “Вихрен” в столичния квартал “Павлово”.
“Сигналът е подаден в полицията в 4.43 часа.. Посегнал е на живота си със законен пистолет. Преди това е отпратил приятелката си да спи в друга стая. Тя само чула изстрела. Румен Енчев не е оставил предсмъртно писмо, но няколко пъти е казвал пред приятелката си, че ще се самоубие”, казват от пресслужбата на СДВР.

Според източници Румен Енчев е бил в тежка депресия и затова във фаталната нощ казал на гаджето си да отиде в съседната стая, защото е разстроен и му е много тежко, съобщава столичен вестник.

Преди да посегне на живота си, той е разговарял дълго по телефона със своя близка приятелка, с която си споделял. Той й казал, че му се иска да сложи край на живота си. Тя започнала да го убеждава да не го прави и решила да отиде при него по най-бързия начин. Взела веднага такси, но като пристигнала, Румен вече е бил прострелян. 
Велизар Енчев е известен български журналист и бивш посланик на България в Хърватия в периода 1997-2002 г.  Завършил е журналистика и международни отношения в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Работил е като кореспондент на в. „Отечествен фронт", „Отечествен вестник" и Българската национална телевизия в Югославия (1987-1993), външнополитически коментатор на БНТ в периода 1994-1995 г.  Водещ на предавания по телевизиите СКАТ, Европа и Седем дни.
Именно в неговото студио в края на ноември се разрази скандал между уволнения от Нова телевизия Георги Коритаров и Кеворк Кеворкян. /БЛИЦ