Седмокласник се напи, докато е на сватба с родителите си. На тел. 112 е подаден сигнал, че 14-г. момче, което е в района на парка в Дупница, има нужда от спешна лекарска помощ. Линейка на Спешен център – Дупница за броени минути била в парка, пише Struma.bg.


Оказало се, че 14-г. пациент се е напил, докато е бил на сватба в заведение в парк „Рила” заедно с родителите си. Седмокласникът веднага е транспортиран до Спешен център – Дупница и след промивка на стомаха се съвзел.

Дежурните лекари предложили на майката на момчето да го транспортират до столична клиника, но тя отказала. Малкият сватбар споделил  пред екипа в Спешен център, че е изпил две чашки уиски и че до този момент не е близвал алкохол.

Минути след като майката и момчето си тръгнали от Спешен център, пристигнала женска компания, която съпровождала 18-г. момиче, което едва се държало на краката от изпития алкохол по време на женския купон. След промивка на стомаха след два часа си тръгнало от Спешен център, придружено от приятелките си.

Преди повече от 20 дни деветокласник се напи на парти на барбекютата в парка и припадна. Компанията се разбяга и го остави сам да лежи на земята.