Сенаторът от щата Аризона Джон Маккейн заяви, че заедно със своята съпруга се молят за моряците, намиращи се на борда на миноносеца, който се сблъска с нефтен танкер.
"Ние със Синди тази вечер се молим за американските моряци на борда на миноносеца "Джон Маккейн" — оценяваме работата на екипа по спасителната операция", написа политикът в своя акаунт в Туитър.  


 
Припомняме, че сблъскалият се американски миноносец "Джон Маккейн" е получил своето название в чест на Джон С. Маккейн — младши и Джон С. Маккейн — старши, двама адмирали от флота на САЩ. Тези адмирали се явяват съответно баща и дядо на Джон Маккейн III, бивш военноморски летец, а понастоящем — сенатор от щата Аризона.

Както по-рано ви съобщихме, ескадреният миноносец "Джон Маккейн" се е сблъскал с танкера Alnic MC недалеч от Сингапур. По предварителни данни, задната част на корпуса на на миноносеца е повредена

От пресслужбата на американския военен флот съобщават, че вследствие на инцидента са изчезнали 10 моряци, а други петима са пострадали.

В рамките на спасителната операция към кораба са отправени морски съд на ВМС на Сингапур RSS Gallant и кораб на бреговата охрана Basking Shark, който е съпровождан от вертолети на RSN.

Превод и редакция: БЛИЦ