Метеорит падна в руския град Красноярск. Много хора са заснели явлението в различни квартали на града и публикуваха видеа в социалните мрежи.
 

Това се случило в 18.50 часа местно време, когато навън било още светло.


 
Космическият обект оставил ярка следа след себе си. В един момент той се разпаднал във въздуха и озарил небето с ярка светлина.
 
„Беше ослепително, като дъга при заваряване. Помислих си, че може да гори самолет. В небето се виждаше яркозелена следа“, разказва местна жителка.


 
Според експерти, над града е прелетял болид – изключително ярък метеор. След него в небето остава ярка следа от прах и газове, а полетът може да бъде съпроводен с грохот и дори да предивика проблеми с комуникациите. Учени предполагат, че метеорът се е разпаднал в небето над Иркутска област.  
 


 


Малко по-късно в града избухнал пожар. Пламнал е остров в река Енисей, става ясно от публикации на очевидци в социалните мрежи.
 


Те разказват за огромен пожар на бул. „Уляновск“ близо до търговски център. Огънят се разпространил до остров Верхний Атамановский, който се намира между брега и друг остров.
 


По думите на свидетели, пожарът е горял 4 часа. По предварителна информация, огънят е тръгнал от запалили се треви. Пожарът няма връзка с падналия метеорит.