Ужасяващ инцидент, завършил с фатален край, е станал на 25 ноември в София. Около 22:30 ч. Ася Михайлова и половинката й са разхождали кучето си по булевард "Черни връх". Разходката обаче приключила по трагичен начин - кучето им, чиято порода е Голдън ретрийвър, било покосено от ток и загинало, пише Глас нюз бг.

Трагедията е станала до електрически стълб, а Ася и семейството й скърбят за смъртта на домашния им любимец.

"По това време валеше обилно сняг, а както знаем, водата е проводник. Просто минавахме покрай стълба, Барли изпищя няколко пъти и се свлече. Първоначално помислихме, че си е набол лапата на нещо. Но когато го прегърнах през тялото му вибрираше ток и го издърпахме на метри встрани, за да спрат вибрациите", отбелязва тя.

Със сълзи на очите жената разказва, че кучето й е умряло за секунди.

"Да, нямаше видими стърчащи кабели, но не е нужно да има таква, за да протича ток. Не сме снимали, защото не ни беше до снимки", добавя тя.

Асе е категорична, че отговорните иституции трябва да проверят всеки един стълб и ако се установят повреди - те да бъдат остранени.

"Ръцете, с които прегръщах трупа му, бяха изтръпнали до горе в продължение на часове след това. Благодаря още веднъж на дамата с кученцето, която спря и помогна на двама непознати да приберат у дома мъртвото си куче!", написа Ася Михайлова в социалната мрежа Facebook.

В публикацията не се уточнява в коя част на бул. "Черни връх" е станала трагедията. А коментиращи публикацията посъветваха Ася да заведе дело срещу Столична община.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук