Късо съединение е предизвикало пожара в завод "Красмаш" в Красноярск. Заради това е имало няколко последващи пожара.
"Красмаш" е завод за едни от най-модерните стратегически ракети.

Първоначално се е появила информация за две жертви, но след това данните се оспорват. По неофициални данни двама търговци са смятани за мъртви, но после са се оказали живи.


Оказва се, че се е сринал част от покрива на хладилния цех с площ 2500 кв. м. Според последните данни общата площ на пожара е 24 хиляди кв. м. Огънят гасят 94 пожарникари, 16 авиоцистерни и пет пожарни автомобила.

Световните медии съобщават, че гори не самият завод, а разположеният на негова територия склад за хладилници. Самото военно предприятие, според уверенията на държавната компания, не е заплашено от огъня. Цеховете за сглабяне на балистични ракети се намира на около километър от горящия склад. Няма опасност от детонация, на ракетите не са сложени бойни глави


Заводът произвежда балистични ракети „Синева“ и новите континентални балистични ракети „Сармат“, които заменят „Воевода“ (според класификацията на НАТО – „Сатана“). Освен това на завода се създават модули за ракетите „Зенит“ и „Протон“. Също така на „Красмаш“ са произведени факлите за Олимпиадата в Сочи през 2014 година.