След бруталното убийство на красивата рейнджърка Десислава Стоянова, която бе погубена от Светослав Каменов, сега стана ясно, че е разиграла нова кървава драма с участието на рейнджър.

Вчера около 13:20 часа над сатовчанското село Плетена случен изстрел, произведен от пистолета на бившия рейнджър Емил Каров, нарани в ръката 25-годишния му приятел Шукри Гаров.

Двамата решили да излязат в гората, за да търсят ранено предишния ден от местните ловци диво прасе. Валял дъжд и сняг едновременно и рейнджърът се подхлъзнал, като законно притежаваният от него пистолет гръмнал случайно. Изстрелът попаднал в ръката на приятеля му.  

25-годишният Шукри веднага е транспортиран в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, където раната му е била обработена: „Пациентът е обработен от д-р Любен Коков и е освободен за домашно лечение. По тялото му не е открит куршум. Няма опасност за живота му“, обясни д-р Мария Радойкова, директор на болницата, цитиран от в. Монитор.

Версията, която е потвърдена и от полицията в Гоце Делчев: „Инцидентът е станал в гората над село Плетена. Не се касае за криминален случай, а за нелеп инцидент“ - съобщиха и от полицията.

Емил Каров е служил в батальона в Стара Загора няколко години. След това напуснал и заминал на гурбет в Англия. Преди няколко седмици се върнал в родното си село.