Премахнаха павилионите до болница "Свети Иван Рилски". Постройките бяха захранвани незаконно от кабел, който през февруари уби дете, стъпило върху шахта в близост до обектите.

Четири месеца след смъртта на 16-годишния Людмил обаче родителите все още чакат справедливост. Детето издъхна в ръцете на баща си.

"Още не можем да възприемем, че Людмил не е между нас", каза майката на Людмил - Милка.

Адвокатът на семейството все още чака делото да влезе в съда, предаде Bulgaria ON AIR.

"До момента няма повдигнати обвинения или поне нас никой не ни е уведомил, че има наказателно отговорни лица", коментира адвокатът на семейството на Людмил - Димитър Марковски.

Отговорни според него са хората, прекарали незаконния кабел до шахтата-убиец и институциите, които са позволили това да се случи. По закон обаче Общината и електроразпределителното дружество обаче не могат да понесат наказателна вина.

"Наказателната отговорност трябва да е свързана с конкретно физическо лице, а не с институция, така че трябва да се установи кои са хората, които физически са прокарали този кабел, който е минавал от там", допълни адв. Марковски.

Четири месеца след инцидента кабелът и павилионите, довели до смъртта на Людмил, вече са премахнати. Петте преместваеми обекта на мястото са били без разрешение за дейност и без проекти за електрозахранване. От местната власт увериха, че същата съдба ще сполети всички незаконни постройки в столицата, които са без документи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!