Превишена скорост е причината за катастрофата край маданското село Средногорци в събота, при която загинаха четирима младежи, съобщиха от полицията.
18-годишният шофьор Сафидин е имал шофьорска книжка от два месеца. Младежите отивали на дискотека в Рудозем. Според основната версия за трагичния инцидент колата първоначално се преобърнала върху пътното платно, след което паднала във водите на ВЕЦ- Средногорци. Смята се, че автомобилът "Ситроен" излетял след завой, в който младият шофьор влязъл със 120 км/час.

В Мадан, с. Средногорци и с. Бърчево днес бяха погребани три от жертвите - 18-годишният Сафидин Делиахмедов, 14-годишната Синиха Аптовска и 16-годишната Руфика Карамутева. Тялото на четвъртата загинала беше открито едва днес. 
Единственият оцелял при катастрофата - 15-годишният Веско Башев, успял да счупи предното стъкло на автомобила и да се измъкне. Момчето е с множество травми и е настанено за наблюдение в болница в Смолян.
Във вторник в Рудозем е ден на траур заради загиналия Сафидин Делиахмедов. Кметът на града Николай Бояджиев коментира трагедията като поредния пример на самоубийствено поведение по пътищата. /БЛИЦ