От дни насам в цялата страна има проливни дъждове. На места стихията наводни улици у къщи, а другаде премина в опустошителна градушка.

Климатологът Петър Янков предупреди, че циклон ще ни дави до края на месеца.

Междувременно от справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) става ясно, че утре голяма опасност ще надвисне над цяла България. Дори е обявен жълт код.

Притеснителни видеа, публикувани от "Метео Балканс" (Meteo Balkans), показаха какъв невероятен воден апокалипсис е ударил днес Червен бряг.

Kметът на града Цветан Костадинов заяви, че пороят се е изсипал около 17 часа тази вечер и е валяло проливен дъжд час и половина.

„Всички улици бяха като мини реки, а ниските точки се оказаха със сериозен воден стълб между 50 см и метър на места, което причини закъсване на по 7-8 коли на тези места”, каза той, цитиран от Нова телевизия.

„Има сигнали за навлязла вода в мазета, дворове, но не в големи количества. 

Имахме готовност с чували да преграждаме, защото имаме една слаба зона в град Червен бряг, където има сериозна опасност от потапяне на къщи и имахме готовност от изграждане на защитна преграда, но водата бързо се оттече”. Допълни кметът.

От кадрите, споделени от Цветанка Бановска, се вижда как улиците са се превърнали в пълноводни реки заради проливния дъжд, изсипал се над града.Водата залива изцяло улиците, а от шахтите сякаш извира допълнително.

Друго още по-зловещо видео, е уловило как кола се носи по наводнените улици сякаш е лодка.Притеснително е, че от кадрите става видно, че в автомобила има шофьор. Мнозина от хората, видели зловещото видео, споделят, че освен водачът на потопения и носен от водата автомобил, в него има и пътник.

Какво се е случило с хората, имали нещастието да бъдат носени от придошлите води, все още не е ясно.

Градът още се съвзема от потопа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната