Кметът на Хасково Добри Беливанов свика Кризисния щаб на заседание днес, за да се отчетат щетите от поройния дъжд снощи, съобщиха от общината.

В заседанието участваха представители на Пожарна, Полиция, Общинска полиция, ВиК. За по малко от час в Хасково снощи се изсипаха 62 литра дъжд на квадратен метър.

Няма бедстващи или пострадали хора, няма прекъснати пътища до села в общината. Всички улица в града са проходими, допълниха от кметството.

От пожарната продължават да отводняват мазета, асансьорни шахти и подземни гаражи. Повече от 20 отводнявания са извършили от снощи до днес служителите на пожарната. Отстраняват се паднали дървета, обясниха още от кметството.

При снощния потоп на много места имаше закъсали и отнесени от водата автомобили. Бурята събори и огради, като една от тях падна на улица "Кавала“, а отломките затвориха булевард "България“, който беше разчистен от багер на "Екопрогрес“. В Хасково имаше прекъсвания на електрозахранването. Без ток са били селата Узунджово и Нова Надежда.

От общината информираха, че към дежурния са подадени 110 сигнала. Наводнил се е и салон, където е имало сватба. Пороят е отнесъл решетките на шахти по булевард "Васил Левски“ и асфалтова настилка на места из града. Предстои да бъде направена ревизия на всички шахти в Хасково.

Установено е и пропадане на част от мост над дере по булевард "Никола Радев“. Свлякла се е земна маса в продължение на около 6-7 метра от тротоара на пътя, подкопан е с около 20 сантиметра и асфалтът. Това е наложило ограничаване на движението в този участък на платното, защото има вероятност да пропадне.