Язовирна стена се срути в Кения, 41 са загинали (ВИДЕО+СНИМКИ) Бурните води унищожиха две села, като 300 семейства са останали без домове

Най-малко 41 души са загинали, след като язовир се срути в Кения. Това съобщи полицията в страната. Жителите описаха калните води, залели домовете им като "ад на земята". След тежка суша, седмиците проливни дъждове в Кения доведоха до наводнения и кални свлачища, които причиниха смъртта на 172 души, информира БГНЕС.  

 

"Частният язовир "Пател", използван за напояване и развъждане на риба, се срути в Солай, близо до град Накуру", заяви директорът на регионалната полиция Гидеон Кибуня.

Бурните води унищожиха две села, като 300 семейства са останали без домове, съобщи местен жител, а електрическите линии бяха пометени, оставяйки много хора без електричество. Търсенето на жертви е преустановено днес следобед заради силни дъждове.


Searching for survivors on Thursday in a residential area northwest of Nairobi after the Patel dam burst.

 

"41 са жертвите на тази трагедия. Това е бедствие! Повечето хора са спели, когато се е случило всичко това и къщите им са били отнесени", каза Кибуня, добавяйки, че 20 от тях са деца. Други 36 души са хоспитализирани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!