Електрически стълб падна и премаза автомобил в неделя вечер в Пловдив, съобщи БНТ. Инцидентът стана на тротоара в силно застроен квартал. По чудо се размина без големи беди.

Стълбът е собственост на ЕВН. Вчера екипи на електроснабдителното дружество отстраниха повредите в останалите без ток домове. 

Белята се случи в неделя към 19.30 на улица „Порто Лагос" в квартал "Кършияка", уточнява "Марица". Сигналът е подаден на телефон 112 от човек, живеещ наблизо. На мястото пристигнаха полиция, пожарна и екипи на ЕВН, а районът бе отцепен.

Близо три часа продължиха дейностите по вдигането на стълба, който премазва един автомобил и удря странично друг. Собствениците са категорични, че ще търсят правата си за възстановяване на щетите. 

От електроразпределителното дружество потвърдиха, че стълбът е тяхна собственост. Те са започнали проверка за причините за инцидента, но по първоначална информация  голям клон, паднал върху проводниците, е причинил инцидента. Относно претенциите, които собствениците на пострадалите автомобили ще предявят, от енергийното дружество заявиха, че ще бъдат разгледани.

"Аз подадох, защото живея в съседната кооперация на четвъртия етаж и чух едно тупане и погледнах и видях, че е паднал стълбът. Ако имаше човек, щеше да го убие сигурно тук", заяви Христо Георгиев.

Да, ще имам претенции, към ЕВН евентуално, защото стълбът е техен, а аз заварвам, че стълбът ми е върху колата, заяви собственикът на най-тежко пострадалия автомобил - Георги Вълчинов.