Бившият вече кмет на община Калояново Георги Георгиев е направил нервен срив и гърч днес. Младият мъж е припаднал в дома си, докато със съпругата си преди обед са тръгвали за София, където бившият управник  имаше дело. 

Георгиев обжалва днес във ВАС решение на Апелативен съд Пловдив, което го освобождава от кметския стол. Той не се признава за виновен. 

Вчера е бил инфарктен ден за Георгиев.

Пред БЛИЦ съпругата на Георгиев - Петя разказа, че днес е загубил съзнание, паднал, ударил жестоко едното си око и едната си скула в ръба на маса в дома им.Пристигнал екип на Спешна помощ, Георгиев бил закаран в Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив. Дошъл е  в съзнание, но е в шокова зала.

Той е диабетик, жена му съобщи, че от притеснения около ставащото много се е завишила кръвта му захар.

Вчерашният ден му е дошъл в повече.

Георги Георгиев беше избран втори мандат като кмет на СДС. Калояново се слави като синята крепост на партията. Снощи на свое заседание местният парламент избра заместникът на Георгиев Веселин Бонов да е временно изпълняващ длъжността кмет на общината. 

Според Георги Георгиев това решение на старейшините е незаконосъобразно, тъй като се чака решение и от ВАС, и от Административен съд Пловдив. Там пък екс кметът обжалва решението на ОИК Калояново, което реши управникът да сдаде поста. Юристи обаче коментираха пред БЛИЦ, че решението на ОИ влиза в сила незабавно, въпреки обжалването.

Както БЛИЦ съобщи, Георгиев бе заловен от хисарските полицаи да шофира под въздействието на дрога. Първоначално той призна вина и сключи споразумение с прокуратурата. Получи 8 месеца условна присъда. В последствие обаче каза, че е бил подведен от адвоката си да признае вина и започна да обжалва.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ